Az ECHO-TV-is "megvették" ? Nyomtatás E-mail
Írta: szerkesztő   
2009. november 30. hétfő, 10:31

Pörzse Sándor az állandó cenzúra miatt otthagyta az ECHO TV-t!

 

 

2009-11-27 13:58 barikád.hu

Forrásaink szerint Pörzse Sándor, az ECHO TV Pörzsölő című műsorának vezetője a mai napon benyújtotta azonnali felmondását Széles Gábornak. Az ügy hátterében információink szerint az áll, hogy az elmúlt időszakban két kiemelten fontos leleplező riportot tiltott le a televízió a békési földpanamákről és a Páty környéki 120 hektáros lakóparképítésről. A magyaroszági internetes és írott média már több cikkben foglalkozott az esetekkel így az ECHO TV durva cenzúrája ráadásul teljesen értelmetlen.


Az esettel kapcsolatban keressük Pörzse Sándort.

Hamarosan bővebb információkkal jelentkezünk!

Kapcsolódó linkek:
   Pátyon kaszinóvárostól tartanak
   Kései kárpótlást rendeznek jól értesülteknek

Pátyon kaszinóvárostól tartanak
2009. november 20., péntek 07:21 Index

Golfpályáról beszél, de több ezer lakásos lakóparkot, két hotelt, konferenciaközpontot, éttermeket és óriásplázát terveztetett egy befektetőcsoport egy Páty külterületén fekvő, százhúsz hektáros, Telkivel határos földterületre. A beruházás ellenzői kaszinóvárost, vigalmi negyedet emlegetnek és törvénytelenségekre gyanakszanak. A földterületeket a terézvárosi ingatlanpanamában szereplő belgák vásárolták fel, a terveket a Balatonring spanyol kivitelezői készíttették a 100 milliárd forintos projekthez.

A budai agglomerációban fekvő Páty önkormányzata 2002-ben adott zöld utat a belga tulajdonú Jabinor Ingatlanberuházó Kft. elképzelésének, amelynek értelmében az ország egyik legnagyobb golfpályája létesülne azon a község külterületén fekvő százhúsz hektáros, Telkivel határos szántóföldön. Páty polgármestere, Bognár András még tavaly is golfpályáról beszélt a sajtónak, ami mellett szálloda, étterem és golffalu kap majd helyet a tízmilliárd forintból megvalósuló beruházással.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Széles Gábor: A Magyarok Szövetsége letiltva...!
2009, október 22 - 20:17 MSZ

Egy ötéves kislánytól ijedt meg az Echo Tv. Napjainkban egyre inkább tapasztalhatjuk, hogy a média nem saját feladatát látja el, hanem egyszerű "bedolgozójává" válik a politikai hatalmi rendszereknek.

A médiához sok pénz kell. Az anyagi javak korlátlan urai pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy saját elképzelésük szerint formálják a közvéleményt. Elképzelhetetlen a számukra, hogy önálló gondolatisággal rendelkező médiafelületek alakuljanak ki. A fogyasztói piac, a szabad verseny, a kereslet, a kínálat korábbi törvényszerűségei ma már csak a történelem lapjain szerepelnek.

A magyarul gondolkodó ember lassan rájött arra, hogy elfelejtheti korábbi közszolgálati televízióját. Az ottani munkatársak átvándoroltak a Duna Televízióba. Később ez a nemzet televíziójának nevezett adó is elveszett, és az igazságot kereső, szókimondó munkatársak, a "szilaj csikók" a Hír TV-nél gyűltek össze. A tulajdonosváltások után pedig már csak Széles Gábor kegyei maradtak.

A miniszteri álmokat dédelgető milliárdos korábban televíziójával a radikális gondolatoknak adott helyet. Közben a színfalak mögött megtörtént a megegyezés. Változott a széljárás. Széles Gábor futna a Fidesz-vonat után, de úgy tűnik, nem akarják felvenni. Vannak gazdagabb támogatók, s ők nem szívesen látnák a magányos farkast játszó milliárdost a liberális alapon induló polgári tábor vezetői között.

Az Echo TV azzal a jól látható célzattal működik, hogy a Fidesz-KDNP-nek bebizonyítsa, képes a radikalizmusra hajlamos választókat a nagy "népnemzeti" táborba vinni. "Egy a zászló, egy a tábor..."

A "nagy magyar narancs" úgy tűnik, nem sajnálja a pénzt a nemzeti oldalon létrejövő társadalmi csoportok felszámolására. Ennek egyik eleme az elhallgatás. Ezt tapasztalhattuk mind a nemzeti radikális Jobbik médiaszerepléseinek elmaradásában, vagy az egyesek szerint túl középutas Magyarok Szövetsége Mozgalom nyári nagy rendezvénye kapcsán is.

Információink szerint az Echo Tv vezetése augusztus közepén döntött arról, hogy sem a Szövetség, sem pedig képviselői nem jelenhetnek meg a továbbiakban a "mélymagyar" képernyőn. Először a Magyarok Országos Gyűléséről érdeklődő nézők tapasztalhatták a telefonos műsorokban, hogy a műsorvezetők kényszeredetten magyarázkodnak vagy szégyenkeznek. A kitartóbbak később hiába várták Kondor Katalin Vukics Ferencről készített műsorát, azt a médiatulajdonos a szerkesztők háta mögött letiltatta. Most pedig odáig fajult a helyzet, hogy a Szövetség reklámfilmjét pénzért sem hajlandó a televízió műsorra tűzni.

Az Echo Tv, a Vital Tv és a Magyar Hírlap hirdetési felületeinek értékesítője, a Rising Star Kft. értékesítési vezetője nem kívánt magyarázattal szolgálni arról, milyen okok miatt utasítják vissza annak a reklámfilmnek a sugárzását, amely a köztársasági elnök megbízottjának október 25-én átadandó alaptörvény-javaslattal áll kapcsolatban.

Aki eddig reménykedett abban, hogy lesz hazánkban kiegyensúlyozott médiafelület, az most gondolkodhat azon, hogy a "szilaj csikók" vajon hova lesznek kénytelenek "vágtatni" az Echo TV hamarosan bekövetkező arculatváltása után...

A reklámfilm megtekinthető:
http://www.youtube.com/watch?v=1QXQt5GgBok